donderdag 19 oktober 2017

Handige naaiset met kooppatroon


Inmiddels bestaat de naaiset al uit vier onderdelen en er volgen er nog meer.
Je kan ze allemaal zelf maken en gebruiken als je handwerkt of achter de naaimachine kruipt.

Er is een Stapelspelden kussen
Dat is een speldenkussen van kussentjes in verschillende maten waarop je altijd ''raak'' prikt.
Behalve om het speldenkussen voor jezelf te maken is het ook erg leuk om cadeau te geven. Maak je het een keer met een andere stof of kleurcombinatie dan ziet het er weer heel anders uit. En krijg je vast enthousiaste reacties van de ontvangster.

En er zijn Patroongewichtjes
Nu zal je misschien denken wat moet ik daar nou mee? Dat zal ik je vertellen.
Je gebruikt ze wanneer je een paar handen te kort komt. Geen zin hebt om je naaipatroon helemaal te spelden voor je gaat knippen. Of om op stof te leggen die anders weg zou schuiven. Om je wonderclips aan te klippen. Even een naai of machine naald op te parkeren. Moet ik nog meer zeggen over dit handige gewichtje..?
Het Rommelbakje
Grote kans dat dit een van je favorieten uit de naaiset wordt. Stop rommeltjes zoals draadjes en stukjes stof gelijk na het afknippen in het bakje en je hebt altijd een nette werkplek. Het bakje bestaat uit allemaal blokken van verschillende prints maar als je dat iets te bont vind maak je alle blokken voor het bakje gewoon uit één stof.

De voorlopig laatste is het Naaldenboekje.
Dit boekje maak je van stof,  met een zakje en bladzijden van vilt. Je bewaard er je naalden en veiligheidsspelden in. Het naaldenboekje is net zoals alle andere delen van de naaiset niet moeilijk te maken en leuk om cadeau te geven.

Alle onderdelen van de naaiset hebben ieder een eigen PDF patroon met werkbeschrijving en foto's of tekeningen voor extra uitleg. De voorbeeld naaiset op de foto is gemaakt met stoffen van Petit Pan. Maar ook in andere stoffen zal het zeker leuk zijn. Wil je de set ook maken dan kan je de patronen kopen in de webshop en je vind ze bij Patronen & Freebees.

Als jij deze naaiset ook hebt gemaakt dan zou ik het erg leuk vinden als je dat met de andere lezers van deze blog zou willen delen. Stuur je me dan een mailtje met foto dan plaats ik het bij dit bericht met je naam erbij. Of deel je creatie op instagram met #gemaaktmetvangarenenstof

Liesbeth
Van Garen & Stof.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten