woensdag 15 november 2017

Gnome kussensRond deze tijd van het jaar zie je ze alweer overal op duiken die schattige kleine wezentjes met die rode muts tot over hun ogen.

Gnome , Tomte of Nisse is de naam voor een mythische Scandinavische figuur. Een soort kabouter maar net even anders.
Volgens Wikipedia worden k
abouters vaak verward met gnomen, niet alleen in het Nederlands maar ook in andere talen. Een kabouter is echter een huis- of bosgeest terwijl een gnoom een elementaire aardgeest is.
En volgens de website Klein Deens geluk.
Zijn ze zwarte piet, maar dan half zo klein. En met een rode muts. Politiek incorrect, maar dan zonder racistische motieven. Een nisse is eerder lief en ondeugend, met geheime krachten die ze aanwenden als je ze niet goed behandelt. Hun nisse-hoed zit tot ver over hun ogen zodat het lijkt alsof de grote boze wereld volledig aan ze voorbij gaat, en met hun iets te dikke lijf zitten ze altijd een beetje onnozel in een hoekje, de wereld te observeren (als ze niet door de kerstman aan het werk gezet worden om kadootjes in te pakken). Overigens is de huidige kerstman (die door Coca Cola is bedacht, dat weten we allemaal) geïnspireerd door nisser.  “Die rode kleuren en mutsen zijn zo gezellig”, vond de ontwerper destijds.
 En dat vinden we nog steeds. En voor het hygge gevoel, om het inmiddels ook hier bekende Deense woord voor gezelligheid maar eens te gebruiken heb ik voor van Garen en Stof webshop een diy-pakket gemaakt voor een kussen met een Gnome, Tomte, Nisse, kabouter of hoe jij dit figuurtje ook wil noemen. Er zijn vier van deze wezentjes allemaal met dezelfde basis en een kleine variatie, 2 meisjes en 2 jongens. Ze zijn te maken van vilt in de gezellige kerst kleuren rood en groen. Bestel ze nu dan heb je ze al klaar voor de drukke feestdagen want moeilijk zijn ze niet. 

Mijn 2 van Garen en Stof huiskabouters Tom en Niesje staan te popelen om je bestelling in te pakken en er een mooi sinterklaascadeau of kerst pakketje van te maken voor die lieve creatieve zus of vriendin of voor jezelf.

Er staan behalve deze kussentje nog een heleboel andere kado tips in verschillende prijsklasse op de site kijk snel want op = ook echt op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten