woensdag 20 december 2017

Versteviging vlies en vulling.


Langzaam aan krijgen we steeds meer versteviging vlies en vulling in de shop.
Hier een korte uitleg.

Vlieseline Decovil 1 Light 
Het materiaal is 90 cm breed en licht beige van kleur.
Vlieseline H200
Een soepele tussenvoering met wat stabiliteit voor kleine delen van kleding. Het is een vezelig en  half doorzichtig materiaal dat je met iets kracht uit elkaar zou kunnen trekken. Wat overigens niet de bedoeling van het materiaal is. Het is geschikt voor de versteviging van katoen en polyester stoffen. Je moet het met langzame druk je strijkijzer ongeveer 8 seconden, 5 a 6 maal over iedere plaats van de stof laten glijden en droog opstrijken. Het is machine wasbaar op 40 graden.
Vlieseline H200 is 90 cm breed en bij van garen en stof alleen in wit verkrijgbaar. 

Maar met steeds meer soorten vraag je, je misschien af, wat het nou is en waar alles voor dient.

Is een opstrijkbare tussenvoering dat leerachtig aanvoelt. Het is scheurvast en redelijk stevig wat heel prettig is wanneer je het gebruikt  om een klein bakje te maken.  Maar wil je een tas echt recht op laten staan dan is Decovil 1 light net te dun en heb je Decovil 1 nodig. Maar wil je een tas vorm geven dan is Decovil 1 light wel geschikt. Je kan er ook hoeden en centuurs mee maken.  
Het is geschikt voor alle stoffen die tegen warmte kunnen want Decovil moet je met een vochtige doek en met licht druk droog opstrijken op twee puntjes van de temperatuur van je strijkijzer.

Vlieseline H200 is 90 cm breed en bij van garen en stof alleen in wit verkrijgbaar. 


Vlieseline H250
Vergelijkbaar met H200 maar iets steviger te gebruiken voor centuurs en knutselwerk.
Geschikt voor soepele tot middel zware stoffen zoals katoen.
Het is machine wasbaar op 60 graden. H250 is 90 breed en in de webshop alleen in wit verkrijgbaar.

Vlieseline G700
Is een universele geweven tussenvoering van zuiver katoen geschikt voor soepel tot middelzware stoffen. En prettig materiaal om de stoffen van Petit Pan en Riley Blake uit de webshop mee te verstevigen zodat je ze voor etui's en tasjes kan gebruiken. Opstrijken doe je in 12 seconden met een stoomstrijkijzer 6 maal met stoom en druk langzaam over iedere plaats glijdend te strijken.
Vlieseline G700  kan op 60 graden gewassen worden. Is 90cm breed en is verkrijgbaar in wit en zwart.

Vlieseline Vliesofix
Is dubbelzijdig plakbaar en daardoor ideaal voor appliceren en handwerken. Het is een dun transparant materiaal dat tussen twee lagen van een soort bakpapier zit. Het is te gebruiken op vrijwel alle stoffen maar ook op kurk, karton, en bij lage temperatuur ook op leer.
Je moet het in twee fase strijken. Eerst droog langzaam over het papier glijden en circa 5 seconden laten afkoelen. En het papier verwijderen. Daarna met een vochtige doek circa 10 seconden stap voor stap aandrukken. Het is op 60 graden wasbaar en dat is wel prettig als je een leuke applicatie op kinderkleding hebt gemaakt.
Vliesofix is 30 cm breed.

Stik & Trek
Is een vlies dat je gebruikt als ondergrond voor borduurwerk en applicaties. Voor het overnemen en uitvoeren van doorstik- borduur- en patchwork patronen. Je kan het gebruiken op stoffen maar ook op brei en haakwerk. Als je werk klaar is kan je, zoals de naam al doet vermoeden het materiaal voorzichtig wegtrekken. Stik & Trek is 30 cm breed.


Een goede versteviging maakt je werk mooier.Ik hoop dat ik met deze uitleg de keus een beetje makkelijk heb gemaakt.In de webshop kan je het vinden onder het kopje Vlies en versteviging. Geen opmerkingen:

Een reactie posten